Wanneer is het tijd om een Job Coach in te schakelen?

Een succesvolle zoektocht naar een baan omvat heel wat stappen en bij elke stap van het proces spelen heel wat factoren een rol. Als je geen werkaanbiedingen krijgt, moet je zoekproces misschien worden bijgesteld zodat je betere resultaten krijgt. Als je worstelt met een van de volgende zaken, overweeg dan om een job coach in te schakelen: 

 

  • Geen reacties op je cv.
  • Je weet niet zeker of je op de juiste banen solliciteert.
  • Je weet niet zeker op welk functieniveau je moet zoeken.
  • Je hebt al jaren niet meer naar een baan gezocht.
  • Je bent ontevreden met je huidige carrière.
  • Je weet niet welke carrière je moet nastreven.
  • Je krijgt sollicitatiegesprekken maar geen werkaanbiedingen.
  • Je zou graag meer geld verdienen. 

Een job coach inschakelen kan resulteren tot een job krijgen die je wil, met minder middelen.

Als je vindt dat een van deze situaties op jou van toepassing is, moet je ook bereid zijn er wat werk in te steken. Het inschakelen van een job coach vereist dat je ook tijd en moeite besteedt. Met andere woorden, de begeleiding die je krijgt kan slechts zo goed zijn als je er zelf voor zorgt. Loopbaancoaches zullen niet alles voor je doen. Om het meeste uit elke vorm van coaching te halen, moet je bereid zijn om feedback te ontvangen en de aanbevolen veranderingen door te voeren. Dit gezegd hebbende, laten we de signalen bespreken die aangeven dat het tijd is om een job coach in te huren.

Salarisonderhandelingen

Hoewel het vaak wordt verwaarloosd, zijn vaardigheden op het gebied van salarisonderhandelingen van grote waarde in je hele professionele loopbaan. De meeste managers verwachten zelfs dat kandidaten over hun salaris onderhandelen. Als je een van die professionals bent die zich als een vis in het water voelt bij de salarisonderhandelingstactieken, kan een coach goed helpen.

Een coach kan je helpen om als een professional te leren onderhandelen over je salaris voor je volgende baan (of voor een loonsverhoging). Zij kunnen je ook begeleiden op het gebied van salaristrends en wat je vaardigheden waard zijn, zodat je dit aspect van de zoektocht naar een baan met kennis van zaken kunt doorlopen. Een coach kan je ook wegwijs maken in de psychologische dynamiek van het onderhandelen.

Wat nu?

Er zijn heel wat flexibele opties om hulp te krijgen van een job coach op basis van je specifieke behoeften. De beste stap zou dan ook zijn om te beginnen met een kennismakingssessie met een job coach om je behoeften in kaart te brengen. In sommige gevallen bieden coaches gratis adviesgesprekken aan. Vanaf dat moment kun je specifieke sessies plannen, zoals gesprekscoaching, loopbaanontdekking, coaching bij het zoeken naar werk, netwerkcoaching of salarisonderhandeling. Wij helpen dagelijks werkzoekenden met deze “problemen”. Wij bieden job coaching aan als main onderdeel van onze diensten. Onze coaching biedt snelle en effectieve oplossingen om een zoektocht naar een baan in goede banen te leiden.